VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
SKARABORG
SV

Skapa en bra hemsida

Webnode

Här kan du snabbt skapa en gratis hemsida med professionellt uttryck efter färdiga mallar. Det finns också bra utbud på .se domäner att köpa. Sidan finns på svenska så att det är lätt för dig att förstå. Har du gratisversionen syns reklam längst ner på sidan vilket givetvis försvinner om du uppgraderar. Billigaste paketet heter mini och kostar ca 49 kr i månaden och inkluderar en gratis www.domän.se under ett år.

Wix

Här kan du snabbt skapa en gratis hemsida med professionellt uttryck efter färdiga mallar. Det finns många funktioner som ex webbshop, bokningssystem och chattfunktion. Även här finns bra utbud på .se domäner att köpa. Sidan finns på svenska så att det är lätt för dig att förstå. Till skillnad från webnode finns fler funktioner och fler valmöjligheter med wix men det är också mer avancerat. Prisbilden är mellan 35 kr – 180 kr per månad beroende på vilka funktioner du vill ha.

Weebly

Här kan du snabbt skapa en gratis hemsida med professionellt uttryck efter färdiga mallar. Även denna sida finns på svenska så att det är lätt för dig att förstå. Om du är en mode, konst, kreativ person eller verksamhet som riktar dig mot en internationell marknad så är Weebly troligen det bästa valet för dig. Om du uppgraderar till deras betal-paket så kan du köpa en .com, .net eller .org adress. De svenska .se domänerna går inte att köpa genom Weebly men du kan köpa en på egen hand och sedan länka ihop den med din Weebly-hemsida. Billigaste startpaketet kostar 8 dollar per månad.

Jimbo

Jimbo är väldigt bra för frilansare och bloggare. Här kan du snabbt skapa en gratis hemsida med professionellt uttryck efter färdiga mallar. Jimbo har också en mobilapp för Android och iOS vilket är smidigt om du exempelvis är bloggare och bara vill jobba från mobilen. Jimbo är gratis men om du vill ha bort reklamen och uppgradera finns två alternativ. Första är PRO som kostar 6,5 euro/månad och BUSINESS som kostar 15 euro/månad där skillnaden främst är funktioner och utrymme.

WordPress

WordPress är det bästa valet om du är bloggare och inte vill betala för något. WordPress är det populäraste bland bloggare över hela världen och här behöver du inte betala någonting alls.  Om du sedan vill ha din egen domän och bli mer seriös med ditt bloggande så kan du byta till en egen-hostad WordPress.org hemsida (notera att WordPress.com och WordPress.org är två olika saker). Om du inte är bloggare kan du givetvis fortfarande skapa hemsidor i wordpress. WordPress erbjuder storskalighet och skräddarsydd programmering utefter precis så du vill ha det. Det tar dock lång tid att lära sig och kan upplevas övermäktigt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!