VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
SKARABORG
SV

Våra projekt

Förutom att arbeta med studenter och implementera entreprenöriellt driv arbetar vi också med olika projekt.

För tillfället arbetar vi med följande projekt:

Green Innovation

 • Under tre år (2018-2020) kommer projektet som ägs av Drivhuset Skaraborg hålla affärsutvecklingsutbildningar, skapa nätverkskonferenser och en virtuell mötesplats för att utveckla ett digitalt affärsutvecklingsprogram. Allt kommer vara anpassat för företag inom den gröna sektorn och syftar till att skapa nya företag och nätverk, inspirera fler till nytänkande och öka kunskapen om innovation och affärsutveckling.

VUX – Entreprenörskap i vuxenutbildningar

 • Drivhuset har sedan 2009 arbetat i akademiska miljöer i Skaraborg med att utveckla
  entreprenöriella egenskaper som främjar utveckling av studenters förmågor att
  omsätta värdeskapande förändringar i praktiken. Denna förmåga efterfrågas starkt
  bland blivande arbetsgivare och är även en viktig kunskap om man istället väljer att
  starta eget företag. För att höja attraktiviteten på utbildningar och möta efterfrågan på kompetenser från arbetsmarknaden samt bistå samhället med nya företag och innovativa lösningar genomför nu Drivhuset Skaraborg ett projekt fram till 2020-03-31 som finansieras av Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Projektet syftar till att öka inslaget av entreprenörskap i vuxenutbildningar bland annat genom att öka personal och lärares kunskaper och attityder till entreprenörskap och värdeskapande pedagogik och därmed skapa ett långsiktigt förändringsarbete inom utbildningarna.

INBETS – Affärsöverlåtelser

 • Affärsöverföringar påverkar den ekonomiska tillväxten högre än nystartade företag. De flesta projekt och åtgärder fokuserar på att skapa nya företag, medan utmaningen att hålla företag framgångsrika inte täckas. Därför är projektets mål att undersöka, vidareutveckla och designa innovativa och överförbara modeller och verktyg för att underlätta överföringar av små och medelstora företag, göra dem allmänt tillgängliga och implementera dem i företag.

Om Drivhuset

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera med din e-postadress accepterar du vilkoren i vår integritetspolicy och accepterar att Drivhuset kommer att skicka dig relevanta nyhetsbrev.