VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
SKARABORG
SV

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde är en av Sveriges minsta Högskolor vilket gör att det finns en stark personlig och familjär anda. Vi har en nära kontakt med Studentkåren och de olika sektionernas studentföreningar vilket gör att vi kan skapa passande aktiviteter till respektive utbildningsinriktning.

Aktiviteter vi årligen arrangerar på Högskolan:

  • Day of entrepreneurship: Ett stort event för studenterna med inbjudna inspiratörer och nätverkande.
  • Starta och driva företag: En lunchföreläsning för att inspirera och informera om vad det innebär att starta och driva ett företag
  • Lär dig sälja dig själv: En föreläsning vi alltid har under arbetsmarknadsdagarna för att stötta studenterna i hur de kan sälja in sig själva, sin affärsidé eller företag.
  • Hållbart företagande: En föreläsning om hållbara företag och vägen att skapa ett hållbart företag. En föreläsning som är inne i utvalda program.
  • Inslag i kursen Entreprenörskap som nyföretagande för att ge kunskap och verktyg om idégenerering, presentationsteknik och affärsidéutveckling.
  • Digitala föreläsningar: Vi har ca 7 st livestreamade webinar som går varje kvartal för studenterna att delta på och får på så sätt stötting i utvecklandet av ide till att faktiskt kunna driva sitt företag vidare. Du kan läsa mer om våra webinar och se anmälan under vår kalender.
  • Vägledningar för studenterna: Vi erbjuder alla studenter kostnadsfria vägledningsmöten under hela deras studietid. Vi agerar coach, rådgivare och bollplank för att stötta på bästa sätt så att studenterna kan utveckla deras idéer under studietiden. Vi bedömer aldrig idéer utan utvecklar entreprenören bakom idén!

Vad vi skapar per år på Högskolan i Skövde:

ca 30 nya individer i inspirerande vägledningssamtal

ca 40 individer totalt i vägledning

ca 10 nystartade företag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!