VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
SKARABORG
SV

Tidigare Innovation Race

FRAMTIDENS CAMPUS 2050

Akademiska Hus tillsammans med Högskolan i Skövde vill se hur nuvarande studenter skulle gestalta framtidens campus 2050. Därför genomfördes ett projekt, med stöd från Västra Götalandsregionen där studenter arbetade under en period vid sidan av sina studier för att skapa en bild av hur campus ser ut i framtiden utifrån perspektiv på trender, digitalisering, hållbar utveckling och välmående.

  1. Drivhuset arrangerar ett Hackathon-event på 4 timmar där 22 studenter deltar och tävlar i grupper om att ta fram en artikel som presenterar framtidens campus.
  2. Företaget Point genomför kvalitativa intervjuer med gymnasielever, befintliga studenter och alumner för att skapa en bild av studentresan. Här tittar man på hur studenter uppfattar Högskolan och campus.
  3. Drivhuset väljer ut 8 stycken studenter från Hackathon-eventet som under vårterminen 2023 ska få utveckla idéer vidare genom ett Innovation Race. Här får studenter gå igenom en innovationsprocess (Double Diamond) där de i 8 stycken workshops utmanar normer och kreativitet. Studenterna tränas i innovativt tänkande och får verktyg av Drivhuset för att processleda och konceptifiera sina idéer.
  4. Studenterna presenterar sina idéer och koncept i över en lunch med inbjudna gäster från Högskolan, kommunen, Akademiska Hus, Kommunalförbundet m fl.

 

Här har vi skapat en utvecklingsaktivitet där studenter utvecklas som individer i frågor om hållbar utveckling och gett studenterna en verktygslåda av innovativ förståelse för utvecklingsfrågor och ledarskapsförmågor. Vi har samtidigt utvecklat en potentiell metod i hur studenter kan implementeras i utvecklingsfrågor och skapa nytta för både Akademiska Hus och Högskolan i Skövde. Alla deltagare i vårat Innovation Race får samtidigt också med sig förståelse för vad studenter faktiskt önskar att campus utvecklas till.

 

Är du nyfiken på att se om studenter kan bidra i ett Innovation Race för din bransch?
Kontakta våran verksamhetsledare: kajsa.phalen@drivhuset.se

”Spännande att se hur studenterna utvecklas i processen”

Kul att se hur drivna och engagerade studenterna blir i uppdraget och hur de får upp ögonen för utvecklingsprojekt och se i praktiken hur de kan applicera sin kompetens. Här har vi en möjlighet att utveckla framtidens förändringsfantaster och samtidigt bidra till företagsutveckling genom att enbart skapa dessa former av aktiviteter och kontakter.
Kajsa Q Phalén
Workshopledare under processen


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!