VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
SKARABORG
SV

Tidigare Hackaton

ETT HACKATON TILLSAMMANS MED GÖTENEBOSTÄDER

Götenebostäder bygger nytt med smarta nytänkande detaljer. Förutom nya bostadshus byggs också en stor uteplats för alla bosatta med aktiviteter och andra koncept som har hållbar bakgrund. Götenebostäder ville ha studenternas hjälp att ta fram idéer och lösningar på hur de kan kommunicera ut digitalt alla smarta lösningar för nybygget.

Drivhuset arrangerade ett Hackaton på 4 timmar där 16 studenter i 4 grupper levererade 4 stycken olika koncept på en digital lösning. Förutom innovativa idéer fick Götenebostäder också uppritade digitala prototyper att ta med tillsammans med mängder av nya idéer och tankar.

Resultatet blev bättre än väntat enligt Götenebostäder. Studenterna hade inte bara tittat på olika smarta digitala lösningar för kommunikationen av budskap utan också digitala lösningar på integrationen mellan bosatta i byggena. De kom med idéer och argument för hur trivseln skulle öka genom ökad känsla av gemenskap och sammankoppling av grannarna. Götenebostäder var minst sagt imponerad!


”I bästa fall kan vi engagera studenterna att medverka i framtagandet av lösningen”

Vi är mycket nöjda över samarbetet med Drivhuset. Ordning och reda, välplanerat och fokus på målet!
Blev mycket bra blandning av individer som helhet och i grupperna. En härlig kreativitet, snygga pitchar och bra idéer. Särskilt intressant att så många fokuserade på hur lösningen skulle kunna öka den sociala interaktionen i området också, förutom att berätta om det. Det här Hackatonet ger oss mycket värdefulla inspel inför vårt fortsatta arbete. I bästa fall kommer vi dessutom kunna engagera några av studenterna att medverka i framtagandet av lösningen
Martin Sohlberg
VD Götenebostäder

Har du ett potentiellt Hackathon för studenter?
Vi på Drivhuset bollar gärna idéer med dig, kontakta oss: skaraborg@drivhuset.se


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!